Foxy Head – Zašto Foxy Head stoji iza novih SAR Audio gitarskih kabineta?

“Razlog je jednostavan: ovi kabineti predstavljaju nešto što je bilo potrebno na tržistu! Foxy Box-ovi su savršen spoj između modernog i vintage zvuka, ali i spoj novog i starog pristupa koncertnim aktivnostima. U današnjem vremenu, veoma je bitno da oprema bude lagana za transport ali i dovoljno jaka da izdrži svakodnevno “udaranje”. Naravno, i dalje je najvažnije da na bilo kojoj bini, velikoj ili maloj, možemo postići zdrav stage volume bez ikakvih kompromisa u kvaliteti zvuka pojačala.

Sve navedeno upravo nude novi SAR Foxy Box-ovi: savršen zvuk ali i kompaktnost da istovremeno stanu u gepek bilo kojeg automobila, ne nervirajući ostale članove benda i ne tražeći njihovu pomoć pri transportu.

Dva Jensen zvučnika (12” po 50W) pružit će vam i više nego dovoljno glasnoće za bilo koju upotrebu, a posebno će vas iznenaditi prijatan midrange koji predstavlja savršen balans između agresivnosti i topline. Veličina i materijal samog kabineta biće dovoljni da pobijedite najveći problem kompaktnih pojačala, tzv. boxiness – zatvorenost koja se često pojavljuje kod kabineta manjih dimenzija. Foxy Box-ovi dolaze u dvije varijante, open i closed back, tako da su zvukovne opcije bezgranične. Na kraju, iz ličnog iskustva možemo vam reći da SAR Audio Foxy Box-ov zvuče ogromno i otvoreno u dimenzijama koje će vam omogućiti fleksibilnost i savršen nivo glasnoće, kako u malom klubu tako i u velikim salama.„

Zlaya i Sergio